• Vrouwen Uitgeest nemen revanche op DSOV.
  Deze zondag konden de vrouwen van Uitgeest de ruime thuisnederlaag (1-5) tegen DSOV VR1 wegpoetsen door een mooie overwinning neer te zetten.

  Hoewel de tegenstander zeker geen slechte voetballers had, was Uitgeest duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Ze waren aanvallend al een aantal keer gevaarlijk geweest, maar na een kwartier was het dan echt raak. Bo Smit gaf een perfecte steekpass, die Daniëlle Kortekaas beheerst langs de keeper schoof, 0-1. Uitgeest bleef op de deur kloppen, maar vond een tijd lang het net niet. Ook DSOV deed af en toe wat terug, maar onder andere de uitstekend spelende Floor Glorie zorgde ervoor dat dit niets opleverde. Vlak voor rust werd de score van Uitgeest nog verdubbeld. Sanne Kaandorp kreeg de bal met haar rug naar het doel, maar wist al draaiend de bal met een fantastische pegel toch achter de keeper te krijgen, 0-2. Lelijke goals maken kan zij simpelweg niet.

  Na rust ging Uitgeest alleen nog maar beter voetballen. Achterin werd rust gehouden en via een goede opbouw ging Uitgeest op zoek naar een grote uitslag. Laura Koek en Tanja Langendijk verrichtten hierbij uitstekend schakelwerk tussen de aanval en verdediging. Tanja schoof bijvoorbeeld goed in, waardoor zij Bo al vroeg in de tweede helft in gelegenheid stelde de 0-3 te maken. Hierna bracht DSOV de spanning een klein beetje terug doordat Uitgeest zowel voorin als achterin steken liet vallen, 1-3. Lang kon DSOV hier niet van genieten, want binnen twee minuten lag de bal alweer achter hun keeper. Dankzij een goede uittrap van keeper Danique van Weelden kwam Daniëlle 1-op-1 met de keeper en faalde niet, 1-4. Vervolgens was het weer de beurt aan Sanne om de score uit te breiden. Middels een uitstekende opbouw, kwam de bal via een steekpass van Roxanne Kortekaas bij Sanne terecht, die keurig afrondde, 1-5. Er ging ook nog wel eens wat fout in de opbouw, waar DSOV nog een keer van wist te profiteren, 2-5. Het slotakkoord was echter voor Uitgeest. Na een goede hoekschop van Lotte Smit, werd de kopbal van Kelly Selvius nog net van de lijn gehaald. Na de volgende hoekschop was het wel raak. Roxanne kon de bal opnieuw inbrengen, waar Kelly nog steeds stond. Zij kon de bal terugleggen op Bo, die hierna net als de andere doelpuntenmakers, een tweede doelpunt op haar naam mocht schrijven, 2-6.

  Een echte teamprestatie met uitstekend voetbal van de kant van Uitgeest, waarmee zij zich absoluut hebben gerevancheerd op de eerdere thuisnederlaag.

  Woman of the match: Manon Oudejans.

  Niet altijd even zichtbaar, maar o-zo belangrijk. Speelde meerdere keren 2 à 3 man voorbij alsof het niets is. Daarnaast bracht zij met haar beheerste spel de benodigde rust in de opbouw.