• Vrouwen Uitgeest sluiten seizoen winnend af.
  SVIJ VR1 was de tegenstander waartegen de vrouwen van FC Uitgeest het seizoen mochten afsluiten in een uitwedstrijd. Ondanks een aantal spelers met opgezette, rode ogen wegens hooikoortsaanvallen, begonnen de dames van Uitgeest met een goed gevoel aan de wedstrijd door de ruime thuisoverwinning (6-0) tegen SVIJ en het heerlijke zonnetje in de ochtend.

  Dat goede gevoel werd verder gevoed toen Sanne Kaandorp al in de eerste minuut haar wapen uit de kast haalde en vanaf randje strafschopgebied, de bal achter de keeper en in het doel zag belanden, 0-1. Dit zou wel eens een heel leuke zondag kunnen worden, zag je de meiden denken. Toch stond hier een ander SVIJ dan eerder dit seizoen en dit team was niet bereid mee te werken aan het idee van Uitgeest. Daarnaast speelde Uitgeest slordig en gaven ze SVIJ verschillende mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Gelukkig voor de uitploeg, stond het vizier bij geen van de aanvallers van SVIJ op scherp en kon Uitgeest vlak voor rust de score verdubbelen. In de omschakeling gaf Anouk de Goede een uitstekende diagonale pass, waardoor Sanne werd vrijgespeeld voor het doel en voor de tweede maal de keeper mocht passeren, 0-2.

  In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets, hoewel SVIJ strijdbaar bleef en Uitgeest fouten bleef maken. Door onoplettendheid en chaos in de achterhoede, werd SVIJ in de 83e minuut beloond met een doelpunt die de spanning heel even terugbracht in de wedstrijd, 1-2. Echter, een minuut later gaf de goed opstomende Anouk de Goede, de bal aan Daniëlle Kortekaas die de bal met een ouderwetse punter in het doel schoot, 1-3.

  Met deze overwinning bracht het team dit seizoen met hoogte- en dieptepunten tot een goed einde met een stevige derde plaats.

  Aan het eind van de tweede helft werd tot grote spijt van het team, nog wel afscheid genomen van de beheerste en technische Manon Oudejans en de altijd sterk spelende en hardwerkende Laura Koek. Het team ziet jullie niet graag gaan, maar bedankt jullie voor jullie inzet en gezelligheid!

  Man of the Match: Frits Walsmit.
  Ondanks zijn drukke schema, zag hij het toch zitten halverwege het seizoen zijn oude elftal weer te gaan trainen/coachen. Dankzij zijn uitmuntende tactische analyses, scherpe coaching en vooral zijn “feeling” met de groep, is hij de ideale trainer voor dit team. Frits, het team is je ontzettend dankbaar en kijkt uit naar volgend seizoen onder jouw hoede!