• Afgelopen zondag speelde de vrouwen van FC Uitgeest hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen VVH/Velserbroek VR1. Deze wedstrijd werd een paar weken eerder gespeeld dan gepland, zodat de vrouwen van Uitgeest straks gewoon kunnen genieten van het ICGT. Na twee nederlagen in de laatste twee wedstrijden, moest de thuisploeg wel weer even laten zien wat zij in huis hebben.

    Het spelbeeld in de eerste helft liet een goedvoetballend Uitgeest zien. Toch was het VVH wat een foutje in de achterhoede van Uitgeest meteen wist af te straffen, 0-1. De thuisspelende partij liet zich echter niet gek maken en ging door met haar goede spel. Met name Anouk Vrouwe voerde de tactiek van trainer Frits Walsmit goed door, waardoor VVH er voetballend niet aan te pas kwam. Niet lang na de openingstreffer, maakte de goedspelende Sophie Walsmit dan ook de terechte gelijkmaker. Een goede bal van Roxanne Kortekaas, gaf Sophie de mogelijkheid de bal prachtig over de keepster te lobben, 1-1. Halverwege de eerste helft kreeg Uitgeest de kans op voorsprong te komen, maar Sanne Kaandorp wist de verkregen penalty niet te verzilveren.

    Na rust had Uitgeest nog steeds het betere van het spel. De tegenstander had vooral moeite met de bewegelijkheid van Sanne Kaandorp. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de sfeer in het veld steeds grimmiger. VVH kon voetballend niet op tegen het frivole Uitgeest en probeerde de tegenstander daarom met provocerende opmerkingen, overtredingen en een partijdige grensrechter uit haar balans te brengen. Tijdens het tweede kwartier in de tweede helft, leek dit enigszins te lukken en verloor Uitgeest de greep op de wedstrijd een beetje. Gelukkig wisten zij zich goed te herpakken en maakte zij in een heus “Uitgeesters kwartiertje” maar liefst drie doelpunten. Sophie liet bijvoorbeeld weer eens zien waarom zij zo’n gewaardeerde invaller is. Na goed voorgeven van Laura Koek, kon Anouk de Goede de steekpass geven op Sophie, die deze rustig langs de keepster schoot, 2-1. Vervolgens was het de beurt aan Anouk de Goede zelf, die vanaf randje strafschopgebied de afvallende bal prachtig buiten het bereik van de keepster krulde, 3-1. En ook de alerte Manon Oudejans mocht haar doelpuntje meepakken, nadat Lotte Smit de bal voorgaf en de keepster ernaast zat, 4-1.

    Het betere voetbal zorgde dan toch voor een verdiende overwinning. Uitgeest speelde bij vlagen fantastisch voetbal en liet zien waarom het waarschijnlijk in de top 3 van deze competitie gaat eindigen.

    Woman of the Match: Sanne Kaandorp. Ondanks het missen van een penalty, was zij de uitblinker van de wedstrijd. Met haar bewegelijkheid was zij een ware plaag voor de tegenstander en haalde zo eigenhandig de tegenstander compleet uit hun spel.