• Werk aan de winkel; Behaal je spelregelbewijs!

  8 sep 2020
 • Spelers en speelsters uit 2003 hadden tot 1 september 2020 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Ze krijgen nu een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs, terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf. Heb jij je spelregelbewijs nog niet gehaald, ga dan snel aan de slag!

  Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in - én begrip voor - beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt kennis van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

  Het heeft consequenties voor de speelgerechtigdheid wanneer een voetballer of voetbalster niet in het bezit is van het spelregelbewijs.

  Rol voor verenigingen

  Voor verenigingen ligt er een rol om deze gegevens op orde te hebben in Sportlink Club én de leden eraan te herinneren het spelregelbewijs te behalen.

  Voetballers behalen het spelregelbewijs via Voetbalmasterz. We hebben een pagina samengesteld met de meeste gestelde vragen omtrent het spelregelbewijs.

 •  

   

  VEELGESTELDE VRAGEN SPELREGELBEWIJS

   

  Heb je vragen over het Spelregelbewijs? Antwoorden op veelgestelde vragen over het Spelregelbewijs zijn hier  te vinden.