• Wervelende afsluiting van het seizoen voor G1 van FC Uitgeest - Zaterdag 1 juni was het zover!

  3 jun 2024
 • Voor het tweede jaar op rij stond onze G1 in de finale van de KNVB-beker. Na een nipte nederlaag vorig jaar tegen Only Friends, was dit seizoen extra spannend. Niet alleen werd Only Friends in de competitie twee keer verslagen, ook in de halve finale van de beker lieten we zien wie de baas was. De laatste competitiewedstrijd, die tevens beslissend was voor het kampioenschap, werd overtuigend gewonnen. Hiermee kon de G1 op 1 juni voor de dubbel gaan!

  Een spannende finale

  De bekerfinale tegen Faja Lobi uit Utrecht begon zenuwachtig voor onze G1, wat helaas resulteerde in een vroege 1-0 achterstand door slordig verdedigen. Deze tegenslag werkte echter als een wake-up call. Hoewel we steeds beter gingen voetballen, zochten we te vaak oplossingen door de lucht, wat tegen het fysieke Faja Lobi nadelig bleek. Uit het niets viel de 2-0, een flinke domper, maar vlak voor rust bracht Bredley de spanning terug met een prachtig doelpunt: 2-1.

  De ommezwaai in de tweede helft

  Tijdens de rust gaven coaches Rob en Sjoerd duidelijke instructies om fris de tweede helft in te gaan. Met beter vrijlopen, meer ballen over de grond en sneller spel, zagen we al snel resultaat. Robin maakte de gelijkmaker en de wedstrijd was weer open. De scheidsrechter had zijn handen vol aan opstootjes en theatrale acties, vooral van Faja Lobi, maar bleef standvastig. Na een mooie actie werd Raymond in de zestien tegen de grond gewerkt en kregen we een strafschop. Helaas werd deze niet door de afgesproken speler genomen, waardoor de kans onbenut bleef.

  Eindsprint en de teleurstelling

  Faja Lobi kreeg hierdoor extra energie en scoorde onverwachts de 3-2. De spanning steeg en de kwaliteit van het voetbal leed eronder. Uitgeest vergat te voetballen, wat resulteerde in een tweede plek in het bekertoernooi. De inzet en kwaliteit waren aanwezig, maar het geluk zat aan de kant van Faja Lobi.

  Een bittere nasmaak

  Na de wedstrijd bleek dat Faja Lobi mogelijk niet speelgerechtigde spelers had ingezet, wat een bittere nasmaak gaf aan een verder spannende en waardige finale. Ondanks deze teleurstelling ontvingen de mannen van G1 en hun coaches de welverdiende complimenten en medailles van onze voorzitter Johan en coördinator van het G-voetbal Hans.

  Toekomstvol G-Voetbal

  Het G-voetbal leeft binnen Uitgeest dankzij het goede spel, de inzet en het enthousiaste team van begeleiders en trainers. De G-jeugd sloot het seizoen af met een knappe tweede plaats op het jeugdtoernooi. Voor de G1 wacht nog het grote landelijke Bram Bartels toernooi, dat ze al eens eerder hebben gewonnen.

  Samen gaan we voor nieuwe successen in het komende seizoen en blijven we trots op onze fantastische G-spelers!