• Afgelopen zaterdag stond er voor FC Uitgeest Zaterdag Senioren 2 een thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde  ZCFC 4 op het programma. Op kunstgras, onder een waterig zonnetje begonnen de Uitgeesters voortvarend, en waren ook de eerste kansen voor dat team. Twee keer kwam de voorhoede een teenlengte tekort om een kans in een doelpunt om te zetten. Na een kwartier werd de bal uit een afgeslagen aanval opgepikt en een solo richting het vijandelijke doel werd met een doeltreffend schot besloten (1-0). Vlak daarna was er nog een kans maar werd de voorzet vanaf rechts niet op juiste waarde geschat. Waar dit alles een voorbode leek voor nog meer goals had het er echter de schijn van dat de Yellow Fellows hun kruit een beetje verschoten hadden. Er werden in de opbouw regelmatig verkeerde keuzes gemaakt, en daarmee werd de tegenstander weer wat terug in de wedstrijd geholpen. Zo werd een ZCFC-voorzet door de Uitgeester verdediging rakelings over het eigen doel gewerkt, en kon de Uitgeest-goalie een schot maar net met de knie tegenhouden. Zoals coach Vaalburg na afloop in zijn nabeschouwing zou zeggen; \"We begonnen best goed, maar verzuimden de vele goede kansen die we kregen te benutten, om daarna naar een bedenkelijk niveau te zakken\". Tegenover de dreiging van ZCFC kon FCU eigenlijk alleen maar een vrije trap vlak voor rust van zo'n 35 meter zetten, die maar een half metertje over zeilde.
    Nadat in de rust door het coach-duo benadrukt was om toch vooral simpeler te spelen oogde het spel aan het begin van de tweede helft nog wel wat rommelig, maar was Zaterdag 2 wel de betere ploeg. Toch was er weer een individuele actie voor nodig om op 2-0 te komen; een solo van net buiten het strafschopgebied, besloten met een vlammend schot. Maar ZCFC gaf zich nog niet gewonnen; bij een gevaarlijke aanval kon een schot met moeite geblokt worden het fel meeverdedigende middenveld van FCU. Daarna kwamen er over en weer kansen en kansjes, maar was het uiteindelijk de tegenstander die wist te scoren. Tot opluchting van de Uitgeest Ultra's werd die goal echter afgekeurd omdat eraan voorafgaand een overtreding tegen de keeper begaan was. De Yellow Fellows herpakten zich daarna weer wat, maar waren een paar keer onzorgvuldig in de eindfase van veelbelovende aanvallen. En omdat er achterin ook wat geschutterd werd konden staf en supporters van Uitgeest nog niet rustig achterover leunen, en werd zelfs de eigen doelman nog aan het werk gezet. Toen het voortdurend tegen de scheidsrechter mekkerende ZCFC een penalty claimde vanwege een vermeende handsbal sloeg de schrik de Uitgeest-fans om het hart (\"Het zal toch niet zo zijn dat ZCFC door zo'n cadeautje nog terugkomt in de wedstrijd?\"). Maar de scheids wuifde dit weg, om gelijk daarna af te fluiten, waarmee de 2-0 overwinning een feit was.
    Coach Leering: \"Weer onnodig spannend, weer onnodig lang de tegenstander in de wedstrijd gelaten. We speelden bij vlagen het voetbal zoals het zou moeten, bijvoorbeeld het eerste kwartier van de wedstrijd. Met snelheid in het spel, met combinatievoetbal waarmee we een tegenstander zoek tikken....\" 
    Coach Vaalburg: '..... maar ook met delen van de wedstrijd waarin we verkeerde keuzes maken; een moeilijke actie in plaats van een simpele kaats, naar binnen trekken waar het veld juist breed moeten houden. Maar ik heb ook goede dingen gezien. Zo hebben we spelers die vanuit het niets een kans creëren en daaruit weten te scoren. Het centrale verdedigingsduo in de eerste helft dat solide speelde. En de langverwachte terugkeer van Bas Boersen, die dan toch met zijn ervaring gelijk weer wat rust in het team brengt.\"
    Coach Leering tenslotte: \"Nog steeds denken we na over het aantrekken van een ervaren rot, die het klappen van de zweep kent, maar als je de strijd ziet waarmee de mannen deze overwinning over de streep trekken, dan is zo'n routinier misschien geeneens nodig....\"