• Afgelopen zaterdag moest FC Uitgeest Zaterdag Senioren 2 in West-Knollendam aantreden voor een wedstrijd tegen middenmoter Blauw Wit W 2. Waar de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander onder barre weersomstandigheden met minimaal verschil gewonnen was (3-2), waren de omstandigheden nu in ieder geval niet veel beter; regen, kou, een hobbelig en door de regen spekglad veld, en een tegenstander met een aantal spelers van het eerste elftal in de gelederen. Het begin van de wedstrijd was dan ook duidelijk voor Blauw Wit, dat ook een paar goede kansen kreeg. Het duurde wel tot halverwege de eerste helft voordat Uitgeest voor wat dreiging kon zorgen, en langzamerhand de regie in de wedstrijd weer een beetje overnam. Maar pas na een half uur wist het team het eerste schot tussen de palen te plaatsen, dat echter - zij het moeizaam - gehouden werd. Daarna had Zat Sen 2 pech dat een pegel van buiten het strafschopgebied op de kruising uiteen spatte en dat een kopbal na een voorzet van rechts net wat kracht en richting miste. Maar mocht het weer van geluk spreken dat een mooie Blauw Wit voorzet overgekopt werd. De tegenstander begon weer wat meer aan te dringen, maar voordat het echt heel gevaarlijk werd, werd er afgefloten voor de rust.

    Na de rust (coach Vaalburg: \"Ik heb er op gehamerd dat we in de tweede helft meer strijd moesten tonen, en dat we keihard voor elkaar moesten werken\") begon FCU gelijk fel, en had het het beste van het spel. Pech (een corner eindigde op de lat), en ongelukkige spelmomenten (te lang wachten bij een gevaarlijk lijkende aanval) stonden een goal van de Yellow Fellows in de weg. En die hadden dan wel de overhand, maar uit counters wist de tegenstander toch ook regelmatig gevaar te stichten. Waarbij de verdediging alle zeilen moest bijzetten, maar zich toch staande wist te houden. Zo begon de wedstrijd zich hoe langer hoe meer op het middenveld af te spelen, en moest Uitgeest zich af en toe van de lange bal bedienen, in de hoop dat deze op het gladde veld door zou schieten en bij de juiste speler terecht zou komen. Maar het was juist uit een snelle aanval over meerdere schijven dat Zaterdag 2 halverwege de tweede helft wist te scoren; alleen op de keeper afgaand wist deze nog wel een hand achter het schot te krijgen maar ging de bal er toch in (0-1). Binnen 5 minuten wist Blauw Wit de stand echter al weer gelijk te trekken. De technisch zeer vaardige linksbuiten wist zich in de zestien langs drie man te wurmen en de bal panklaar voor te zetten, waarna van dichtbij hard inschieten geen probleem meer was (1-1). Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, met kansen over en weer, met foute keuzes over en weer, maar ook met veel strijd over en weer. Toen de Uitgeesters echter in de 39ste minuut met een man minder kwamen te staan (gele kaart na een toch niet al te zware overtreding) werd de situatie nog wat dreigender, maar wist Zaterdag 2 uiteindelijk toch een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

    Coach Vaalburg: \"Zonde dat collega Leering er vandaag niet bij was, misschien had hij de juiste snaar bij de mannen weten te raken. Dat leek mij de eerste helft niet te lukken, want daarover was ik niet tevreden. En dat heb ik in de rust duidelijk laten merken. Ik heb een paar heel simpele dingen geƫist: strijd, passie en inzet. Ik was blij om te zien dat dit in de tweede helft toch opgepakt werd. We speelden duidelijk met meer bezieling, meer beleving, en hebben gewoon knoeperhard gewerkt. En eigenlijk dacht ik dat het team dat als eerste zou scoren de wedstrijd zou winnen. Toen wij dat waren zag ik echt wel winstkansen, en dacht ik dat het dubbeltje weer, zoals zo vaak dit seizoen, onze kant opviel. Dan is het jammer dat we hun aanvaller zo laten doorlopen, waardoor Blauw Wit toch nog weer gelijk maakt. Maar al met al denk ik dat dit wel een terechte uitslag was. Alleen jammer dat de concurrentie nu weer 2 punten inloopt op ons. Maar we hebben alles nog in eigen hand!\"